Vize Hizmetleri Sayfamıza Hoş geldiniz. Vize Hizmetleri ile ilgili tüm detayları sizin için yazdık.
Bize Hizmetleri ilgili Bizden her türlü bilgi alabilirsiniz
TELEFON : 0545 571 7 571 E-mail: info@kocakvize.com
Vize Hizmetleri
Vize hizmetleri, Vize alabilmek için gerekli başvuru şartlarının yerine getirilmesinden, evrakların hazırlanmasından başvurunun sonuçlanmasına kadar verilen hizmete Vize Hizmetleri denmektedir.
Vize Hizmetleri
Vize hizmetleri, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo), Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri gitmek istedikleri ülkenin vize politikası vize rejimine göre farklılıklar göstermektedir. Bu Yüzden her ülkenin vize işlemleri şartları koşulları farklı olduğundan verilen hizmetlerde de farklılık göstermektedir.
Vize Acentelerinden yardım alarak veya onlar aracılığı ile yapmakta fayda vardır. Çünkü yanlış doldurulan form veya yanlış ibraz edilen belge vize reddine sebep olmaktadır. buda size 5 yıl vize alamamanız demektir.
Afrika ve Ortadoğu gibi çoğu ülkelerde başvuruda bulunan kişilerin bizzat kendilerinin bulunmasına gerek yoktur.
Schengen vizesinde ise daha önce parmak izi vermişse, daha önce aldığı vizede VIS yazıyorsa başka vize alımlarında bizzat kendisinin bulunmasına gerek yoktur.
Amerika, İngiltere gibi bazı ülkeler ise mülakat yaparak vize verdikleri için farklı vize işlemleri uygulamaktadırlar.
Vize Hizmetleri Süreçleri
Başvuru Öncesi Süreç
- Bilgilendirme
- Yetkilendirme
- Uygunluk İncelemesi
- Evrakların gönderimi
5 .Son Hazırlık
Başvuru Süreci ve Sonuçlandırma
- Randevu
- Parmak İzi
- Karar Süreci
- Geri Bildirim
- Evrakların Teslimi
Vermiş Olduğumuz Vize Hizmetleri
- Vize Başvuru Evraklarının hazırlanması; Vize Başvuru evrakları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo), Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri gitmek istedikleri ülkenin vize politikası vize rejimine göre farklılıklar göstermektedir. Bu Yüzden her ülkenin vize işlemleri şartları koşullarına göre hazırlanmalıdır. Her insanın kendi mesleğine ve vize türüne göre evrakların hazırlaması
- Vize Randevusunun alınması; Seyahatini gerçekleştireceği ülkeye göre vize randevu sistemi değişmektedir. Bazı ülkelerin vize başvuru sonuçlanma süresi kısa olmasına rağmen, randevu yoğunluğu nedeni ile randevu sırası geç tarihe verilebilir. Bazı ülkeler yoğunluktan dolayı 1 ay sonraya randevu verebilmektedir. Randevu almak müşteriyi bilgilendirmek.
- Vize Formları ve Evrakların doldurulması; Gidilecek ülkeye göre doğru başvuru formu doldurmak. Elçiliğin/konsolosluğun talep ettiği formatta yazılmış dilekçeler yazmak. İlgili konaklama ve uçuş kanıt belgesi gibi dokümanlar vize başvuru dosyasında tam ve doğru bir şekilde bulundurmak.
- Parmak İzninin verdirilmesi; İlk defa vize alacak kişilerden parmak izni alınmaktadır. 26 Eylül 2014’ten sonra çıkan yasa gereğince kişi bu tarihten itibaren vize işlemleri için parmak izi verirse bu bilgi 5 yıl boyunca sistemde kayıtlı olarak saklanmakta ve bazı durumlar hariç kişinin yeniden parmak izi vermesine gerek yoktur.
- Vize başvuru ücretinin ödenmesi; Vize ücretinin ödemesi yapmak. Vize ücretleri kalacağı ay ve yıl süresine göre değişmektedir. Bazı temsilcilikler farklı para birimi kullanarak ücret almaktadırlar. Vize ücretini Konsolosluklar kendi belirlediği içi TL veya Döviz almaktadırlar. Vize ücretleri için vizenizalinir.com/vize-ucretleri web sayfasına bakabilirsiniz
- Vize İşlem süresinin beklenmesi; Ödemeyi yaptıktan sonra, başvurumuzun incelenmesi için işlem süresinden geçmektedir. Vize işlem sürelerini öğrenmek ve müşteriye bilgi verilmesi
- Vize Başvuru Takip işinin yapılması; Ödemeyi yaptıktan sonra, bize verilen belge ile vizenin sonuçlanmasını beklemek gerekmektedir. Vize başvuru takip sonucu öğrenmek ve müşteriye bilgi verilmesi
- Pasaportun ulaştırılması; Pasaportu aldıktan sonra müşteriye hızlı ve güvenli şekilde pasaportun ulaştırılmasını sağlamak.
- Pasaport takibi; başka şehirlerde oturan vatandaşlarımızın pasaportu eline geçene kadar takip etmek.
- Seyahat Sağlık Sigortası; Gerekli Yurtdışı seyahatleriniz için müşterinin kendi arzusu ile Seyahat Sağlık Sigortası yapmak
Vize Hizmetleri İçin Gerekli Evraklar
- Pasaport (en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
- 2 adet Biyometrik Fotoğraf (biyometrik fotoğraf ölçüsü
- Vize türüne göre Şirket Evrakları (imza sirküsü, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi)
- Dilekçe
- Otel Rezervasyonu
- Uçak Bileti Rezervasyonu
- Davetiye
- Banka hesap dökümü
- Seyahat sağlık sigortası
Neden Bizi Tercih Etmelisiniz?
Özelliklerimiz: Güvenilirlik, Performans, Profesyonellik, Başarı, Memnuniyet, Kolay, Hızlı ve Garanti
Vize başvurularınızın sorunsuz, kolay geçmesi ve en üst düzey kalitede hizmet sunabilmek adına, konularında uzman çalışma arkadaşlarımız ile, üst düzey kalite, hizmet ve uygun fiyat politikası ile siz değerli misafirlerimizin memnuniyetini kazanmak ve hayallerini gerçekleştirmek için çalışmaktayız.
Koçak Vize Ne Yapar?
- Sıra Belletmez: Özel odada beklerken çeşitli ikramlar, anında evrak kontrolü ve parmak izi alımı.
- Hızlı randevu Alır: Ortalama olarak bir hafta sonraya alınan randevuları bu hizmet ile 2 gün sonrasına çekebiliyoruz.
- Adrese teslim eder: Türkiyenin neresinde olursanız olun adresinize teslim ediyoruz
- Evrak Temini yapar: Faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, seyahat sağlık sigortasi eksik evrak temininin firmamız sağlamaktadır.
- Online takip eder: Vize başvurunuzu çevrimiçi takip edebilirsiniz.
Neden Vize Danışmanlık Hizmeti Almalısınız!
Şu nedenler vize danışmanlık hizmetlerini almanızı sağlayacaktır.
- Sıkıcı evrak hazırlama işlemleri,
- Vize için güncel bilgileri araştırmak ve hazırlık yapmak,
- Randevu alma işlemlerinin takibi,
- İşlemlerin hızlı yapılması,
- Başvurunun olumlu sonuçlanma ihtimalini artırma,
- Pasaport ve vizenizi işlem sonrası adresinize teslim edilmesi,
Bu nedenler, danışmanlık hizmeti almanız için yeterlidir. Firmamız, danışmanlarından hizmet aldığınızda tüm vize işlemlerini doğru ve kısa sürede tamamlayacaklardır.
Vize Hizmetleri Ücretleri
Her ülkenin kendi misyonları farklı olduğu için vize hizmetleri ücretleride değişmektedir. Her Ülkenin kendisine ait Elçilik Konsoloslukları yada yetkili vize merkezleri bulunduğundan vize hizmet ücretlendirilmesi de farklı olmaktadır.
Vize Uygulamaları Hakkında Önemli Bilgiler
- Vize bir devletin dış temsilciliğinden veya sınır makamlarından alınır
- Vize başvurularında kullanılacak pasaportun geçerlilik süresi seyahat dönüş tarihi sonrası en az 6 ay olmalıdır
- Türkiye ile vize muafiyet anlaşması bulunan ülkeler kontrol edilmeli
- Vize uygulamaları hakkında ön araştırma yapılmalı
- Başvuru; ikamet edilen ülkeden, ikamet edilen şehire hizmet veren temsilcilikten yapılmalıdır
- Vize başvuruları seyahat tarihinden en geç 30 gün önce tamamlanmalıdır. II. Pasaport İşlemleri
- Pasaportlarımızı tanıyalım,
- Pasaport nereden alınır?
- Pasaport almak için gerekli evraklar nelerdir?
- Kimler hangi pasaportu kullanır?
- Pasaportlara göre vize isteyen Ülkeler
Vize Hizmetleri Seni Endişelendirmesin
Sen sadece yurt dışı seyahat planına odaklan, vize işlemlerini bize bırak! İhtiyacımız olan ön bilgiler için vize ön başvuru formunu doldur ve gönder. Vize işlemlerin için seninle hızlıca iletişime geçelim. Vize merkezine gitmene gerek kalmadan tüm işlemlerini senin yerine kolayca ve hızlıca gerçekleştirelim.
Vize Ön Başvurunu Yap, İşlemlerini Başlatalım
Tecrübeli vize danışmanlarımızın rehberliğinde vize başvurunu doğru ve eksiksiz bir şekilde yapabilirsin. Vize takip sürecinde vize danışmanlarımız ile dilediğin zaman iletişime geçebilir, başvurunla ilgili güncel bilgiye ulaşabilirsin.
Yorulmadan ve Vakit Kaybetmeden Vize İşlemlerin Tamamlansın
Vize danışmanlarımız bütün vize sürecinde size destek olmak için var. Tecrübeli danışmanlarımız vize alman için gerekli evrakların hazırlanmasından randevu alma sürecine kadar tüm aşamaları senin adına gerçekleştirir. İlgili konsolosluklar ve vize merkezleriyle koordinasyonu sağlayarak vize başvurunu kısa sürede tamamlayıp sonuçlandırmana yardımcı olurlar.
Vize Hizmeti Veren Firmalar
Koçak vize olarak Ankara ve İstanbul şehirlerinde vize hizmeti vermekteyiz. Türkiye’nin her şehrinden vize başvurularını kabul etmekteyiz. Bize evrakları kargo yolu ile de ulaştırabilirsiniz. Elden de gelip teslim edebilirsiniz.
Vize Hizmetlerimize ilişkin Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
Nasıl şoför vizesi alabilirim?
Bir nakliye firmasında çalışan, çalıştığı firma vasıtasıyla istenilen evrakları tanzim edilebilen ve bazı ülkelerin taleplerinde görülebileceği üzere kişinin şoför olduğunu kanıtlayan beynelmilel ehliyet, SRC belgesi gibi evrakları bulunan herkes için şoför vizesine başvuru yapılabilir.
Nasıl ticari/iş amaçlı vize alabilirim?
Herhangi bir şirkette çalıştığını ya da şirketin yetkilisi, sahibi olduğunu ve seyahat amacını kanıtlayabilen herkes ticari vize alabilir. Ticari/iş amaçlı vize başvurularında bazı ülkeler Schengen üyesi ülkelerde yerleşik, başvuru sahibinin ticari ilişkisi bulunan işin muhatabı kurum ya da kuruluşlardan davetiye istemektedirler.
Schengen şoför vizesi ile ticari/iş amaçlı vize arasındaki fark nedir?
Şoför vizesi karayolu ile taşımacılık yapılan araçları kullanan kişiler için verilen vize türüdür. Konsolosluklar şoför vizesi başvuruları için farklı ve nitelikli evraklar talep etmektedirler. Ticari/iş amaçlı vize ise bir şirketin mensubu olan, vize başvurusunda bulunacağı ülkeye iş amaçlı gideceğini kanıtlayan ve tüm bu hususların kanıtlarını konsolosluğa sunabilen kişilere verilir. Bu nedenle vize çıkartmaları üzerinde vizenin veriliş amacını belirten bilgiler yer almaktadır. Turizm amaçlı vize ise kısa süreli turistik gezi niyetini belgeyen kişilere verilen kısa süreli vizedir.
Şoför olduğumu kanıtlayabilecek evraklarım var ancak bir nakliye firmasında çalışmıyorum. Schengen şoför vizesi alabilir miyim?
Koçak Vize Avrupa ve Schengen bölgesi vize başvuruları için yalnızca bir nakliye firmasında çalışan ve belgelerle bunu kanıtlayan kişilere şoför vizesi başvurusunda bulunur. Bu nedenle Koçak Vize Avrupa ve Schengen bölgesi şoför vizesi başvurularında şoförlerden ziyade şirketlerle çalışmaktadır.
Şoför vizem var. Uçakla seyahat edebilir miyim?
Şoför vizesi olan bir kişi uçakla Schengen ülkelerine gitmesi halinde havaalanlarından geri çevrilebilir. Ayrıca bir sonraki vize başvurusunda pasaportunda havaalanından ülkeye giriş yapması şoför olup olmadığı konusunda şüpheye yer bırakacağından uçakla seyahat risk teşkil eder. Çünkü söz konusu vize karayoluyla yük taşınan tırları kullanması beklenen şoförler için düzenlenmektedir. Ancak çalıştığı firmaya ait bir aracın çeşitli nedenlerle, bulunduğu Avrupa ülkesinden ikinci bir şoför aracılığıyla getirilmesi gibi bir olağanüstü durumun vuku bulması halinde, gitme nedenine ilişkin kanıtları bulunan şoförler havayoluyla Schengen ülkelerine seyahat edilebilir.
Pasaportumda vizesi bulunan Schengen ülkesi dışında başka bir Schengen ülkesine seyahat edebilir miyim?
Hem şoför vizeleri hem de diğer vize türlerinde ilk seyahatin pasaportta vize bulunan Schengen üyesi ülkeye yapılması gerekmektedir. Pasaportunda Schengen vizesi bulunan bir kişi ilk seyahatini vize başvurusunda bulunduğu ülkeye gerçekleştirdikten sonra vize süresi bitiminden önce başka bir Schengen ülkesine seyahat edecekse vize aldığı Schengen üyesi ülkesinden farklı bir ülkeye aynı vizeyle giriş yapabilir.
Vize aldıktan sonra ilk seyahatimi Schengen ülkesi dışında başka Schengen ülkesine yapabilir miyim?
Hem şoför hem de ticari vizelerde, her ne kadar Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkı bulunsa da pasaportta vizesi bulunan ülkeye seyahat etme esası bulunmaktadır. Çünkü vize başvurusu Schengen bölgesine giriş amacı başvuru yapılan ülkedeki amaç belirtilerek yapılmaktadır. Ancak pasaportunda Schengen vizesi bulunan bir kişi ilk seyahatini vize başvurusunda bulunduğu ülkeye gerçekleştirdikten sonra vize süresi bitiminden önce başka bir Schengen ülkesine seyahat etmek durumunda kalırsa vize aldığı Schengen üyesi ülkeden farklı bir ülkeye seyahatinde bir sakınca bulunmamaktadır.
Vizemle ne kadar yurtdışında kalabilirim?
Her ülkenin yabancıların ülkesinde kalış süresiyle ilgili sınırları bulunmaktadır. Turistik, iş amaçlı ya da şoför vizesiyle Schengen bölgesine giren bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 180 gün içinde en fazla 90 gün Schengen bölgesinde kalabilir. Söz konusu 90 gün sınırı tek bir seyahat için değil, 180 gün içinde örneğin 5 kez Schengen bölgesine giren ve toplamda 20 gün kalan bir kişinin toplam kalma süresi bu 90 günden düşülür. Bu kalış süresi örneğin Almanya Schengen vizesi başvurularında bir beyan formuyla konsolosluğun değerlendirmesi için sunulur.
Schengen üyesi ülkelerin şartı olan davetiyeyi sağlayamıyorum. davetiye temin edebilir mi?
Koçak Vize hiç bir koşul ve şartta konsolosluklara sunulacak evrakları düzenleme yetkisine sahip değildir. Ancak kendisini vekil tayin eden tüzel ve gerçek kişilerin evraklarını, resmi kurum ve kuruluşlardan yasalar ve yönetmeliklerin öngördüğü sınırlar dahilinde temin edebilir. Bu nedenle yurtdışından davetiye getirtemez.
Schengen şoför vizesi süresi nasıl belirlenir?
Şoför vizesi başvurularında her ülkenin farklı üst limit uygulaması bulunmaktadır. Bazı ülkeler şoför vizesi süresini bir yılla sınırlı tutarken bazı ülkeler altı ay süreli şoför vizesi vermektedirler. Tarafımızca yapılan her şoför vizesi başvurusunda azami süreli vize talep edilse de, konsolosluklar vize süresini şoförün pasaport ve evraklarındaki kanıtlara göre daha kısa süreli de tanzim edebilirler.
Ticari vize süresi nasıl belirlenir?
Ticari iş amaçlı vize başvurularında genellikle üst limit sınırlaması bulunmamaktadır. Bazı ülkeler başvuru sahibinin sunduğu evraklar ve seyahat amacını dikkate alarak beş yıla kadar vize verebilmektedirler. Tarafımızca her ticari vize başvurusunda azami süre talep edilse de vize süresi konsolosluğun takdiriyle belirlenmektedir.
Koçak Vize ile çalışmak için vekalet vermek zorunda mıyım?
Vize işlemleri için konsoloslukların vekalet uygulamaları farklılık gösterilmektedir. Bazı konsolosluklar ve vize başvuru merkezleri vekalet istemekte bazıları istememektedir. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi ofisimizden öğrenebilirsiniz.
Tüm vizeler için tıklayınız
Vize Hizmetleri sayfamızı ziyaret ettiğiniz içi teşekkür ederim