Schengen Vizesi Almak İçin En Kolay 10 Ülke. Haydi gelin beraber en kolay vize veren schengen bölgesi ülkeler hangileriymiş beraber inceleyelim.
Önemli Noktalar
- 2024 yılında en kolay alınabilen Schengen vizeleri İzlanda, İsviçre, Letonya ve İtalya’dan geliyor.
- Bu ülkelerde ret oranı daha düşük olduğundan başvuru sahibinin başvurusuna olumsuz yanıt alma ihtimali de azalıyor.
- Schengen vizesine başvurmak için dünyanın en kötü ülkeleri arasında Malta, Estonya ve Belçika yer alıyor; çünkü bu ülkelerdeki yüksek ret oranları nedeniyle vizeye başvurmak en zor ülkeler arasında yer alıyor.
Schengen Vizesi Almak İçin En Kolay 10 Ülke
Schengen ülkeleri, özellikle vizeye ihtiyacı olmayan ve her an son dakika tatili planlayabilen yabancılar için, mevsim fark etmeksizin popüler tatil destinasyonları olmaya devam ediyor.
Ancak Schengen.News’in haberine göre, dünya ülkelerinin büyük çoğunluğunun vatandaşları için Avrupa’ya son dakika tatili planlamak pek de olası bir senaryo değil.
Sadece Schengen vizesi başvurusu süreci, Schengen ülkelerinden birine yapılacak planlanan seyahatten birkaç hafta önce başlatılmalıdır. Bu süre, başvuranın ülkesindeki aynı Üye Devleti temsil eden elçilik veya vize merkezindeki vize randevuları için en yakın boş zaman dilimine bağlıdır.
SchengenNews kurucusu Besart Bajrami’ye göre, bazen randevu almak bile aylar sürebiliyor.
Schengen vizesi başvurularının yüksek olduğu üçüncü ülkelerde, vize randevusu almak oldukça uzun sürebilir, bazı durumlarda aylar bile sürebilir. Randevu alındıktan sonra, gezginlerin randevuya katılmak için birkaç hafta beklemeleri ve ardından pasaportlarını geri almak için yaklaşık iki veya üç hafta beklemeleri gerekir, umarım olumlu bir yanıt alırlar.
Avrupa destinasyonlarının yılın her döneminde ilgi görmesi nedeniyle, bloğa girmeyi planlayanların başvurularını önceden tamamlamaları gerekiyor.
Bu 10 Ülke Bu Yıl Schengen Vizesi Almak İçin En İyi Şansınız
SchengenVisaInfo tarafından yayınlanan 2023 Schengen Vize İstatistikleri , bazı ülkelerin aldıkları vize başvurularının daha büyük bir kısmını reddetmeye daha meyilli olduğunu gösterirken, bazılarının daha az vizeyi reddetme eğiliminde olduğunu göstermektedir. İkincilerden birini ziyaret etmek için başvuruda bulunmak, başvuranın vize alma şansının daha yüksek olduğu anlamına gelir.
Rakamlara göre 2024 yılında alınması en kolay ilk 10 Schengen vizesi şöyle:
- İzlanda’da sadece yüzde 2,2 oranında ret oranı var
- İsviçre – %10,7
- Letonya – %11,7
- İtalya – %12
- Lüksemburg – %12,7
- Litvanya – %12,8
- Slovakya – %12,9
- Almanya – %14,3
- Avusturya – %14,3
- Yunanistan – %14,7
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bajrami, yukarıda sıralanan ülkelerden birine vize almaya çalışıp ardından diğerine gitmenin tavsiye edilmediğini, bunun AB tarafından yasa dışı kabul edildiğini ve “vize alışverişi” olarak nitelendirildiğini kaydetti.
Üye Devletlerden herhangi birini ziyaret etmek isterseniz, bu on ülkeden birinin vize merkezlerinden vize başvurusunda bulunun. Aynı Schengen vizesiyle her zaman başka ülkeleri ziyaret edebilirsiniz, sadece vizeyi veren ülkenin sizin birincil varış noktanız olduğundan emin olun.
Bu Ülkelerden Birine Başvurmaktan Kaçının, Schengen Vizesi Red Oranları Yüksektir
Bu yıl Schengen vizesi almayı düşünen ve reddedilme ihtimalini düşürmek isteyenler, yüksek red oranına sahip ülkelere başvuru yapmaktan kaçınmalıdır.
Öncelikle, Malta Schengen vizesine başvurmaktan kaçınılmalıdır, çünkü bu ülkenin yurtdışındaki konsoloslukları yüksek ret oranına sahip olmalarıyla ünlüdür. 2023’te aynısı alınan tüm başvuruların %37,6’sını reddetti.
Schengen vizesi başvurusunda bulunmak için dünyanın en kötü ülkeleri listesinde ikinci sırada, 2023’te aldığı başvuruların yüzde 33,1’ini reddeden Estonya yer alırken, onu yüzde 26,5 ile Belçika takip ediyor. İsveç ve Hırvatistan sırasıyla yüzde 23,1 ve yüzde 20’lik red oranlarıyla ilk beşi tamamlıyor.
Üye Devletler arasında 2023 yılında ortalama ret oranı yüzde 54,2 oldu.
Schengen Vize Trendleri ve İstatistikleri (2014 – 2023)
2014’ten bu yana Schengen vize başvuru eğilimlerinin en kapsamlı istatistiksel analizini sağlayan portal olan Schengen Vize İstatistiklerine hoş geldiniz. On yıllık uzmanlığımızda vize başvuru sürecinden vize onaylarına ve ihraç oranlarına kadar her şeyi ele aldık.
Schengen Visa Statistics’i tek bir şey için kurduk: Okuyucularımız. Vize numaralarının sonsuz dünyasına hızlı ve kolay bir şekilde erişmelerini istedik.
İstatistik portalımızda 2014 yılından günümüze kadar Schengen vize başvuruları, vize alıcı ülkeler ve vize talebinde bulunan uyruklara ilişkin güncel bilgiler yer almaktadır.