Merhabalar! Almanya Çalışma vizesi ve Çalışma izni nedir? Nasıl alınır? Şartları nelerdir? Kaç günde çıkar? Gerekli evraklar nelerdir? Hepsinin cevabını bu sayfamızda bulabilirsiniz
Almanya Çalışma İzni ve Çalışma Vizesi
Almanya da Avrupa Birliği adı verilen oluşumda yer almakta olan ülkelerden biridir. Bu sebeple Avrupa Birliği’ne üye olmayan bir ülkenin vatandaşı iseniz çalışma iznini ve çalışma vizesini almadan burada çalışamazsınız. Sadece İzlanda, Norveç, İsveç ve Lihtenştayn gibi ülke vatandaşları çalışma iznine ihtiyaç duymaksızın Almanya’da çalışabilir.
Almanya Çalışma vizesi Nedir?
Almanya’da resmi bir işyerinde çalışmak ve orada uzun süreli oturum sahibi olmak için oraya gitmeden önce alınan Almanya vize türüdür. Almanya çalışma vizesi alabilmek için çalışma izninizin olması gerekmektedir.
Almanya’da 90 günden uzun kalınması durumunda Almanya Ulusal Vize’ye (D vize) başvuru yapmak gerekmektedir.
Almanya çalışma vizesi – çalışma izni ulusal vize (D tipi vize) kapsamındadır. Almanya’daki bir firmada çalışıp maaş alacak her bir TC vatandaşı Almanya çalışma izni başvurusunda bulunmak ve çalışma vizesi almak zorundadır.
Almanya Çalışma izni Nedir?
Almanya Çalışma İzni; Almanya’da çalışmak için insanların veya sözleşmeli kendi bünyesinde çalıştırmak için firmaların çalışma bakanlığına müracaat edilerek alınan bir izin belgesidir.
Almanya çalışma izni-çalışma vizesi ile Almanya’da 90 günden daha uzun süre çalışma imkanına sahip olabilirsiniz. Bu vizeye sahip olduktan sonra Almanya oturum hakkınız olur ve bu sayede ailenizi de yanınıza alabilirsiniz.
Almanya çalışma izni belgesi, Almanya’ya çalışmak için gidebilmek ve Almanya çalışma vizesi alabilmek için gerekli en temel evraktır. Bu evrak Almanya’daki işveren/şirket tarafından Almanya’dan temin edilir ve size gönderilir.
Almanya Çalışma İzni Nasıl Alınır?
Almanya Çalışma İzni, Almanya’daki çalışacağınız firma Almanya Çalışma Bakanlığına gerekli evraklar ile resmi müracaatını yapar. Daha sonra ödenmesi gereken harç veya ödemeleri yaptıktan sonra sonucunda çıkmasını bekler.
Almanya çalışma izni alabilmek için öncelikle Almanya’da çalışacağınız bir firma bulmanız gereklidir. Almanya’da bulunan firma sizi işe almaya karar verirse, genellikle Türkiye’deki adresinize bir niyet mektubu ve iş sözleşmesi gönderir. Siz de bu niyet mektubu ve iş sözleşmesini imzalarsınız ve gerekli diğer evraklar ile birlikte Almanya’daki firmaya geri yollarsınız (Gerekli evraklar konusunda Almanya’daki firma sizi bilgilendirecektir).
Daha sonrasında Almanya’daki firma sizin adınıza çalışma izni talebinde bulunur ve çalışma izni belgesini size posta yoluyla ulaştırılır. Elinize çalışma izni ulaştıktan sonra aşağıdaki evrakları hazırlamaya başlayarak Almanya çalışma vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.
Almanya Çalışma İzin Belgesi Çeşitleri
Almanya’ya çalışmak amacı ile yapacağınız seyahatlerde çalışma izni almanız gerekir. Alacak olduğunuz bu çalışma izni belgeleri kendi içerisinde 5 farklı gruba ayrılmaktadır. Siz de size uygun olan çalışma izni tipini seçerek diğer istenen belgeleri ayarlayıp Almanya’ya çıkışınızı gerçekleştirebilirsiniz.
- A Tipi Almanya Çalışma İzni
Türkiye ikamet eden vatandaşların Almanya’ya çalışmak amacı ile gittiklerinde işçi olarak yerleşecekleri Almanya yerel firmasında çalışabilmek amacı ile alınan bir vize tipidir. Bu vize tipi o ülkenin vatandaşı olmadığınız halde yine de o ülkedeki bir işyerinde çalışmanızı sağlayacaktır.
- B Tipi Almanya Çalışma İzni
B tipi çalışma izni almak isteyen kişiler ise Almanya’ya gittiklerinde burada yer alan firmanın yönetim kadrosunda bulunabilmek için almaları gerekir. Almanya vatandaşı olmadığı halde Almanya’daki bir şirketin kadrosunda yönetim aşamasında bulunmasını sağlayan bir vizedir.
- C Tipi Almanya Çalışma İzni
C tipi Almanya çalışma izni ise çok fazla tercih edilmeyen fakat böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız almanız gereken çalışma iznidir. Almanya’ya gittiğinizde çalışmak istediğiniz kurum Almanya’daki şubesi dışında farklı bir bölgede bulunuyorsa siz Almanya’da o şirketin açmış olduğu pozisyonda çalışabilmek için C tipi Almanya çalışma iznine sahip olmanız gerekir.
- D Tipi Almanya Çalışma İzni
Bu çalışma izni türü genellikle geçici süreli çalışanlar için oluşturulmuştur. İşçi transferi dediğimiz bir bölgeden farklı bir bölgeye alınıp bir süreliğine çalışma imkanı sağlanan ve sonra tekrar yapılan sözleşmenin bitiminde görevden ayrılacak olan kişilerin alması gereken çalışma iznine denir.
- E Tipi Almanya Çalışma İzni
Almanya içerisinde bulunan bir firmada çalışmak isteyen yabancı bir işçinin firmanın ana bölgesi Almanya dışında farklı bir yer olduğu halde gidip çalışılacak olan yer, Almanya içinde bir firma ise ve bu firma bu işçiyi uzun süreli olarak çalıştırmak istiyorsa kişi E tipi Almanya çalışma iznine sahip olmalıdır.
Almanya Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?
Almanya çalışma vizesi alabilmek için ilk önce çalışma izninin orijinali elinize ulaşması gerekmektedir. Daha sonra vize başvuru randevusu alınır. Çalışma vizesi alabilmek için gerekli evraklar hazırlanır. Randevu günü İdata veya elçilik üzerinden vize müracaatı yapılır.
Almanya çalışma vizesi alabilmeniz için en önemli şart Almanya’daki firma tarafından kabul edilmiş olmanız ve Almanya çalışma izni belgesinin orijinalinin elinize ulaşmış olması gereklidir.
Almanya çalışma izin belgesi elinize ulaştıktan sonra gerekli diğer evraklar ile birlikte Almanya vize başvuru merkezine giderek Almanya çalışma vizesi başvurusunda bulunmanız gerekir. Bunun sonucunda Almanya konsolosluğu sizi vize almaya uygun görürse Almanya çalışma vizesi sahibi olabilirsiniz.
Almış olduğunuz bu vize süresini Almanya’ya gittikten sonra uzatma hakkınız da vardır ve Almanya’ya gittikten sonra size oturum kartı da verilecektir.
Almanya Çalışma Vizesi Randevusu Nereden Alınır?
Almanya Çalışma vizesi randevusu İdata Vize Başvuru Merkezi üzerinde randevu alınır. Eğer istenilirse firmamız sizlerin randevusunu alıp vize takibi yapabilmektedir.
Almanya Vizesi Randevu Alma
Almanya vizesi randevu alma işlemleri aşağıdaki linke tıklayarak alabilirsiniz.
https://idata.com.tr/de/tr/p/randevu-islemleri-de
Almanya Vize Başvuru Takip
Almanya vize başvurularını buradan takip etmek için tıklayınız
https://idata.com.tr/de/tr
Almanya Çalışma Vize Başvurusu Nereye Yapılır?
Almanya Çalışma vize başvurusu İdata Vize Başvuru Merkezi üzerinden randevu alınarak başvuru yapılmaktadır. . Eğer istenilirse firmamız sizlerin randevusunu alıp vize başvurusu ve vize takibi yapabilmektedir.
Vize başvurusu yapacakların dikkatine; Bölge ayrımı yapılmaktadır. Hangi ilde yaşıyor veya ikametgah adresiniz nerede ise ordan vize başvurusu yapmalısınız.
Almanya Ankara Büyükelçiliği yetki alanı içerisindeki iller; Adana, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Hatay, İçel (Mersin), Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak.
Almanya İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanı içerisindeki iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, İstanbul, İzmir, Iğdır, İzmit (Kocaeli), Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Sakarya (Adapazarı), Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Van illeri bulunacaktır.
Almanya İstanbul Başkonsolosluğunun yetki bölgesi kırmızı alanları kapsamaktadır. Bu şehirlerde ikamet eden kişiler, Harbiye, Altunizade, İzmir, Gaziantep ve Trabzon’da bulunan VFS Global vize başvuru merkezi üzerinden Almanya çalışma vizesi – çalışma izni başvurusu gerçekleştirebilir.
Almanya Çalışma Vizesi Kimler Başvuru Yapabilir?
Almanya’da anlaşma sağlamış yahut bağlantısı olan konsolosluğun belirlemiş olduğu şartlara sahip ve daha önce Almanya’da, Türkiye’de veya herhangi dış ülkede suç unsurunda bulunmamış nitelikli umuma mahsus (Bordo) pasaporta sahip Almanya göç yasasına uyum sağlayan herkes başvuru yapabilir.
Almanya Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
ULUSAL VİZE D ÇALIŞMA
Gerekli Belgeler Listesi
- Okunaklı ve dikkatlice doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış ulusal vize formu.
- Kriterlere uygun pasaport.
- Daha önce alınmış pasaportlar ve emniyetten alınacak pasaport protokolü.
- Kriterlere uygun 2 adet biyometrik fotoğraf.
- a) En az bir ay kalış süresini kapsayan, minimum €30.000 teminatlı sağlık sigortası; YA DA
- b) Kişinin Almanya Sosyal Sigortalar Kurumu’na (ZUS) kayıtlı ve sigortalı olduğunu kanıtlayıcı belge.
- Almanya’dan Çalışma İzni.
- Almanya’da bulunan firmadan kişinin işe alınma niyetini belirten, antetli kağıda yazılmış imzalı ve kaşeli şirket yazısı. Yazıda imzası bulunan kişinin adı, soyadı ve unvanının bulunması gereklidir.
- Meslek diploması veya mesleki eğitim ve vasıflarını gösteren belge ve sertifikalar.
- Barkotlu veya ıslak imzalı ve kaşeli SGK hizmet dökümü ve son iş yerine ait SGK işe giriş bildirgesi.
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği.
- Adli Sicil Kaydı.
- Askerlik Durum Belgesi.
- Türk vatandaşı olmayanlar: Türkiye’den planlanan çıkış tarihine kadar geçerli İkamet Tezkeresi.
- Son 3 yılda verilen Almanya ve diğer Schengen ülkelerine ait vize fotokopileri.
- Vize başvuru ücreti (vize reddedilse dahi iade edilmez).
Almanya Çalışma İzni İçin Almanya’daki İşverenin Başvuruda Sunması Gereken Evraklar Nelerdir?
- Personelin kimlik, pozisyon mesleki eğitim gibi bilgilerini detaylı şekilde içeren başvuru formu
- Personelin pasaport fotokopisi
- Personel ile imzalanan iş sözleşmesi
- İşten çıkarılma durumunda, çalışanın kendi ülkesine dönüş masraflarının işveren tarafından karşılanacağına dair bildirim.
DİKKAT: İstenilen belgeler güncel olmalıdır (3 aydan daha yeni). Belgelerin aslı ve bir adet fotokopisi sunulmalıdır. Konsolos tarafından ek belgeler istenebilir. Vize başvuru yolları:
- E-konsulat www.e-konsulat.gov.pl sisteminden randevu aldıktan direkt olarak Başkonsolosluk;
- VFS Global Başvuru Merkezleri (tel: 0212 373 58 01 veya www.vfsglobal.com/poland/turkey internet sitesi). Yukarıda belirtilen belgelerden bir veya daha fazlasını ibraz etmemem durumunda vize talebimin reddedilebileceğinin bilincindeyim.
Almanya Çalışma Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Vize verilmek üzere uygun bulunan başvurular, vize başvurusu yapıldığı günden itibaren 15 iş günü içinde sonuçlanır. Başvurunun ayrıntılı bir inceleme gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, en fazla 30 takvim gününe kadar uzatılabilir. Çok nadir olarak görünen, bazı özel durumlarda bir takım ek belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre 60 takvim gününe kadar uzayabilir.
Almanya Çalışma İzni Kaç Günde Çıkar?
Almanya çalışma izni resmi müracaat edildikten sonra 45-60 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.
Almanya Çalışma Vizesi Ücreti Ne Kadar?
Almanya çalışma vizesi – çalışma izni ücretleri hakkında detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Diğer Almanya vize kategorileri hakkında detaylı bilgi için
Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası Ücretleri
Aşağıdaki sigorta ücretleri konsolosluk vize başvuru isteklerine uygun olarak ve Covid-19 teminatı içeren sigorta poliçeleri içindir. 80 yaş üzeri sigorta primleri için bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.
GÜN SAYISI ÜCRETLENDİRME (0-80 YAŞ)
1 – 16 Gün | 12,00 € |
1 Ay | 15,00 € |
3 Ay | 20,00 € |
6 Ay | 25,00 € |
1 Yıl | 35,00 € |
Sık Sorulan Sorular ve Cevaplar
Almanya vatandaşı Almanya’da çalışabilir mi?
Hayır, kişilerin tekrardan vize alması gerekmektedir.
Almanya’da kimler çalışabilir?
- Avrupa Birliği’ne bağlı ülkelerden birinin vatandaşı konumunda iseniz
- Almanya’da bulunan bir mülteci konumunda iseniz
- Avrupa Birliği’nde olmamasına karşın Norveç, İsveç, İzlanda ya da Lihtenştayn vatandaşı iseniz
- Almanya sınırları içerisinde herhangi bir özel nedenle koruma altında iseniz
- Almanya ülke sınırları içerisinde kalıcı oturum iznine sahipseniz
- Almanya’da kalıcı oturma izni adına bekleme durumunda iseniz
- Avrupa Birliği’ne üye ülkelerden birinde kalıcı bir şekilde oturma iznine hak kazandıysanız
- Eğitim amacıyla gittiğiniz Almanya’da geçici oturma izniniz varsa
- Almanya vatandaşı olan birisi ile evlendiyseniz ya da evlenip boşandıysanız
- Almanya’da herhangi bir eğitim kurumunda lisans, doktora veya master eğitimi almış ve mezun olmuş iseniz
- Almanya’daki herhangi bir kurumda bilimsel çalışma ve araştırmalar yapmak amacıyla geçici oturum iznine sahip iseniz, çalışma izni almanıza gerek yoktur.
EK BİLGİ: Almanya’da bulunan herhangi bir kurum ya da firmada staj amacıyla çalışıp ancak hiçbir ücret almıyor iseniz çalışma izni almanıza lüzum yoktur. Bu durumda sadece, 90 günlük Schengen Belgesi’ni almanız yeterli olacaktır.
Almanya Çalışma İzni Şartları Nelerdir?
Mesleki yeterlilik belgesine sahip biri olmanız yeterlidir. Hangi ülke vatandaşı olursanız olunuz Almanya’da çalışabilirsiniz
Almanya Çalışma Vizesi İle Başka Avrupa Ülkelerine Geçebilir miyim?
Almanya çalışma vizesi olan biri turistik gezi yapma şartı ile diğer avrupa ülkelerine gidebilir. Tabiiki bu vize ile başka avrupa ülkelerinde çalışamaz. Sadece turistik amaçlı gidebilir
Almanya, Almanya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Almanya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Almanya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Çok girişli Almanya vizeniz varsa yukarıdaki ülkelere ek olarak aşağıdaki ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz.
Bulgaristan, Hırvatistan, Monaco, Romanya, San Marino, Vatikan.
Almanya çalışma vizesi ile hangi ülkelere gidilir?
Çalışma vizesi ile Schengen Ülkelerinin (avrupa ülkleri) hepsine vize almadan gidebilir. Tabiiki bu vize ile başka avrupa ülkelerinde çalışamaz. Sadece turistik amaçlı gidebilir
Almanya, Almanya, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Almanya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Almanya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Çok girişli Almanya vizeniz varsa yukarıdaki ülkelere ek olarak aşağıdaki ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz.
Bulgaristan, Hırvatistan, Monaco, Romanya, San Marino, Vatikan.
Almanya Çalışma Vizesi Red Sebebi
Bazı durumlarda vize alım süreçlerinde bizlerin ufak olarak görebileceği noktalardan dolayı vize başvurusu red cevabını görebilir. Almanya Konsolosluğuna başvuru yaptığınızda sizden istenen evrakları eksiksiz bir şekilde götürdüğünüze emin olmanıza rağmen bazen başvuru sonucunuz olumlu değerlendirilmez. Bunun belirli sebepleri bulunur.
- Öncelikle tüm başvuru sürecinde bilgilerin birbiriyle çakışmaması gerekmektedir.
- Hem doğru hem de güvenilir biri olduğunuzu yaptığınız başvuru evrakından tespit etmektedirler.
- Güncel olarak sunulması gereken olan belgelerin güncelliğinin bulunmuyor oluşu
- Orjinal halleri istenen belgelerin sadece fotokopileri belgeler arasına yerleştirilmişse eğer yine ret cevabı alabilirsiniz.
- Tüm bu süreçte otel rezervasyonu uçak bileti rezervasyonu gibi seyahat aşamalarıyla beraber Almanya’ya gittiğinizde kalacağınız yerleşkeye dair bilgilerin birbiriyle çakışması, tarihlerinin birbiriyle orantılı olmaması ve verilen bilgilerde sahtecilik ya da eksiklik görülmesi dahilinde red cevabı alınabilir.
- Ekonomik durumunuza dair istenen ve kesinlik ifade edici bazı noktalarında konsolosluğu tam tatmin edemiyor oluşunuz da bu noktada vize alımınızı red sürecine götürebilir.
- Tüm vize alım süreçlerinde olduğu gibi Almanya çalışma vizesialım süreçlerinde red cevabı aldığınızda tekrar yeniden bir başvuru yapmanız gerekir.
- Başvuru yaptığınızda yeniden yeni bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu yüzden Almanya çalışma vizesi başvurularını daha deneyimli ve alanında uzman bir ekip eşliğinde gerçekleştirmeniz sizin için çalışma vizesi alım sürecini daha kolay hale getirecektir.
Almanya Vize Reddi Sonrası Yeni Başvuru Yapabilir Miyim?
Almanya vize reddi aldıktan sonra itirazda bulunmadıysanız yeni bir vize başvurusu yapabilirsiniz. (Yukarıda belirttiğim gibi itiraz süresince vize başvurusunda bulunamazsınız. İtiraz sonuçlandıktan sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.) Bu yapacağınız vize başvurusu yine Almanya üzerinden olmalıdır. Almanya vize reddi sonrasında başka ülke üzerinden Schengen vizesi almak için başvuru yaparsanız sonuç yüksek ihtimalle ret olur. Bunun sebebi ise, Schengen ülkelerinin bir kuralı olan vize reddi durumunun ret kararı veren ülke üzerinden kaldırılması gerektiğindendir. (Ret kararı üzerinden 1 seneden fazla zaman geçtiyse başka ülke üzerinden başvuru yapılması büyük sakınca doğurmaz).
Yeni yapacağınız başvuruda almış olduğunuz ret mektubundaki eksiklikleri tamamlamalı ve dilekçenizde açıklama yapmanızı tavsiye ederiz. Yeni yapılan Almanya vize başvurusu için de tüm evrakları tekrar hazırlamalı ve aynı işlemleri tekrar yapmalısınız. Bununla birlikte aynı vize ücretlerini de ödemeniz gerekmektedir.
Almanya Büyükelçiliği ve Konsolosluğu İletişim Bilgileri
Almanya Ankara Büyükelçiliği
Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin görev alanındaki iller;
Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin (İçel), Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak
Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Paris Cd. No:29, 06540 Çankaya/Ankara
Telefon: (312) 455 51 00
E-Posta: https://tuerkei.diplo.de/tr-tr/vertretungen/botschaft/kontakt-formular?preSelectedId=1514656 (Online Formdur)
Web Sitesi: https://tuerkei.diplo.de
Web Sitesi: http://www.ankara.diplo.de
Almanya İstanbul Başkonsolosluğu
İstanbul Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu görev alanındaki iller;
Alman Başkonsolosluğu görev sahası içerisinde Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illeri bulunmaktadır. Başkonsolosluk Bursa ve Edirne’deki Fahri Konsoloslar tarafından desteklenmektedir.
Adres: Gümüşsuyu Mahallesi, İnönü Cd. No:10, 34437 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: (212) 334 61 67
Telefon: (212) 334 61 60
Telefon: (212) 334 61 61
E-Posta: info@istanbul.diplo.de
E-Posta: visa@ista.diplo.de
Web Sitesi: https://tuerkei.diplo.de
Web Sitesi: http://www.istanbul.diplo.de
İzmir Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu
İzmir Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu görev alanındaki iller;
Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak.
Antalya, Burdur ve Isparta illeri için İzmir başkonsolosluğu adına Antalya temsilciliği ilgilenmektedir.
Adres: Korutürk Mahallesi, Havuzbaşı Sok. No:1, 35330 Balçova/İzmir
Telefon: (0232) 488 88 88
E-Posta: info@izmi.auswaertiges-amt.de
E-Posta: visa@izmi.diplo.de
Web Sitesi: https://tuerkei.diplo.de
Web Sitesi: http://www.izmir.diplo.de
Almanya Antalya Konsolosluğu
Antalya, Burdur ve Isparta illeri için İzmir başkonsolosluğu adına Antalya temsilciliği ilgilenmektedir.
Adres: Almanya Federal Cumhuriyeti Konsolosluğu, Çağlayan Mah. Barınaklar Bulv. No: 54, 07235 Antalya
Telefon: (242) 314 11 01
Telefon: (242) 314 11 02
Web Sitesi: https://tuerkei.diplo.de
Almanya Çalışma vizesi ve Çalışma izni nedir? sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.